Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

You are not connected. Please login or register

Pejpus, Jezioro Czudzkie

Idź do strony : Previous  1, 2, 3

Go down  Wiadomość [Strona 3 z 3]

51Pejpus, Jezioro Czudzkie - Page 3 Empty Re: Pejpus, Jezioro Czudzkie Czw Lip 05, 2012 12:32 pm

Go??

Gość

Wzięła kieliszek - Dziękuję - napiła się trochę i jeszcze bardziej się uśmiechnęła, nie mam to jak węgierskie dobre wino. - Uwielbiam je, ale nie tylko je z alkoholi, wile innych jest też dobrych, ale oczywiście tych moich! - Zaśmiała sie i spróbowała sten. - Dobry jest, z tym przypalaniem to my chyba mamy rodzinne czy co, ja tez często przypalam ciastka i później zawsze się boję, że znowu to zrobię. - Znowu słucha sąsiadów. - Myślisz, że ja tak nie umiem?- Jej samej juz chciało się śpiewać. - Ja zaraz tam do nich dołączę, też bym sobie pośpiewała, nie umiem fińskiego, ale kij z tym u mię po swojemu. - Zjadła jeszcze trochę steku i sama zaczęła śpiewać.
A jó magyar pálinkának
Nincsen párja
Nincsen párja
Egyedül van mint a magyar
A világba
A világba
Szílva, körte, cseresznye
Éljen a haza!
Egészségünkre!

Przy ostatnich słowach uniosła kieliszek do góry wznosząc toast i wypiła wszystko.

52Pejpus, Jezioro Czudzkie - Page 3 Empty Re: Pejpus, Jezioro Czudzkie Pon Lip 16, 2012 9:17 am

Estonia

Estonia

Tak tak toast musi być. Po woli alkohol uderzał Eda w główkę. Było ciepło mimo iż powoli słońce robiło się powoli pomarańczowe. Zjadł Ed trochę sałatki i kawał karkówki. Po chwili jego kuzynka zaczęła śpiewać. Lubił piosenki, w innych językach to też wsłuchiwał się uważnie. Niby języki podobne ale nic nie rozumiał.
- Bardzo ładnie! - powiedział z uznaniem, a na jego twarzy pojawił się grymas.
- Prosze powiedz mi o czym to jest? - spytał się.

Powrót do góry  Wiadomość [Strona 3 z 3]

Idź do strony : Previous  1, 2, 3

Pozwolenia na tym forum: