Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

You are not connected. Please login or register

Republika Kirgiska

2 posters

Go down  Wiadomość [Strona 1 z 1]

1Republika Kirgiska Empty Republika Kirgiska Czw Mar 15, 2012 2:55 pm

Go??

Gość

Republika Kirgiska 683561

Imię: Adile

Nazwisko: Sarvar

Język urzędowy: Kirgiski, rosyjski

Charakter: Troszeczkę arogacki chłopaczek, skory do bójek, ale tylko wtedy, kiedy jest powód. Nie lubi zbędnego rozlewu krwi ani wojen. Na ogół jest wesoły i zawsze uśmiechnięty, trudno zepsuć mu nastrój. Rzadko okazuje uczucia, ale kiedy już się to dzieje - staje się naprawdę bardzo wylewny. Wszystkich traktuje równo. Do płci przeciwnej podchodzi z szacunkiem, do starszych od siebie także. Jest dosyć bystry i inteligentny. Trochę menda po Aleksandrze.
Kolejny ze -stanów, który nienawidzi Rosji całym sobą za Związek Radziecki. Stara się zawsze być szczery ze wszystkimi wokół, choć wie, że czasem drobne kłamstwo jest najlepszym wyjściem. Bardzo tęskni za swoimi braćmi i próbuje robić wszystko, by mogli znów się do siebie zbliżyć. Tak, jak za dawnych czasów. Do jego zainteresowań można zaliczyć równie dobrze sztukę jak i polowania. Choć te drugie ostatnimi czasy nieco rzadziej. Nie przepada za głośnymi imprezami i alkoholem. Nałogowo pali mimo młodego wieku i tego że obrywa za to od braci.

Dokładny opis wyglądu postaci: Czarna bluza z obszernym kapturem, ciemne bojówki wciągnięte w wysokie do kolan glany - cały Adile. Ma brązowe włosy, wiecznie rozwichrzone, ale to tylko dodaje mu uroku. Oczy ma ciemne, także brązowe, jednak z mocnym, czerwonym odcieniem. Dla kontrastu - ma jasną, lekko brzoskwiniową, jednak nie bladą cerę, w ciepłych porach szybko opala się na dość ciemny kolor. Od czasu do czasu nosi też mundur w maskujących, piaskowych barwach. Posiada tatuaż na lewym nadgarstku. Nie przedstawia on jednak niczego konkretnego.

Historia:Notorycznie podbijany przez Rosję. Jednak w 1864, za czasów caratu, panowanie rosyjskie przedłużyło się, by kilkadziesiąt lat później zmienić Kirgistan na Republikę Radziecką. Początkowo jako Kara-Kirgiski Obwód Autonomiczny, dopiero potem Kirgiska Socjalistyczna Republika Radziecka. Niezależność odzyskał dopiero w 1991 roku, wraz z rozpadem ZSSR.
Od tego czasu wybuchła już rewolucja Tulipanowa w 2005 roku, mająca na celu obalić prezydenta rządzącego od uzyskania niepodległości. W Kirgistanie bardzo często dochodzi do zamieszek między Kirgizami a Uzbekami. W 2010 roku zniesiono system rządów prezydenckich na rzecz parlamentarnych.

Relacje z innymi państwami:
Kazachstan - brat. Choć ich relacje nie są takie, jakby oboje chcieli, wystarczają. Dąży jednak do tego, by je poprawić.
Rosja - nienawidzi go za to, że krzywdził go w przeszłości. Próbuje mu jednak wybaczyć...
Uzbekistan - jeden z braci, nie przepada za nim, ale go wytrzymuje... Poniekąd musi. Do czasu.
Ameryka - nie bardzo podoba mu się to, że Alfred wykorzystuje go do swoich celów i próbuje wciągnąć w swoje konflikty.
Chiny - ważny dla Kirgiza partner w biznesie, woli mieć z nim raczej dobre kontakty, albo chociaż takie, by móc dalej spokojnie prowadzić interesy
Tadżykistan - traktuje go raczej jako rywala w dziedzinach gospodarki i ekonomii
Mongolia - pewnego razu Mongoł wpadł... zabalował... powinien mówić do niego 'tato'?
Kirgistan ogólnie stara się być otwarty na inne państwa i polepszać swoje relacje z innymi. Niektóre zna lepiej, niektóre gorzej, ale nigdy nikogo nie odrzuca. Chyba, że ktoś mu zagraża...

Ostatnio zmieniony przez Kirgistan dnia Pią Mar 16, 2012 9:55 pm, w całości zmieniany 6 razy

2Republika Kirgiska Empty Re: Republika Kirgiska Czw Mar 15, 2012 3:29 pm

Szkocja

Szkocja
Admin

Kirgijczycy mają wiele wspólnego z Mongołami, więc nijak nie pasuje mi ta blada skóra. I jako, że to non-canon, przydałoby się więcej o charakterze.

3Republika Kirgiska Empty Re: Republika Kirgiska Czw Mar 15, 2012 4:15 pm

Go??

Gość

Jasną, jednak nie bladą, gwoli ścisłości. Już dopisuję.

4Republika Kirgiska Empty Re: Republika Kirgiska Czw Mar 15, 2012 4:38 pm

Anglia

Anglia
Admin

No i w Kirgistanie jest coś o homoseksualizmie mocno? No i zobacz jak ci się tekst rozjechał D:

5Republika Kirgiska Empty Re: Republika Kirgiska Czw Mar 15, 2012 4:44 pm

Go??

Gość

Yhm. Jest legalny i nie ma z tego powodu żadnych problemów. Poza związkami. Coś jak w Polsce.

6Republika Kirgiska Empty Re: Republika Kirgiska Czw Mar 15, 2012 7:24 pm

Szkocja

Szkocja
Admin

Akcept z mojej strony

7Republika Kirgiska Empty Re: Republika Kirgiska Czw Mar 15, 2012 7:40 pm

Anglia

Anglia
Admin

Tekst ci się rozjechał. I w sumie moje pytanie odnosiło się do tego, czy u nich są jakieś mocne działa w tym kierunku żeby był gejem....? Rozumiem np. Holendra jako homo.

8Republika Kirgiska Empty Re: Republika Kirgiska Czw Mar 15, 2012 8:06 pm

Gość

Gość

Homoseksualizm w Kirgistanie jest legalny, ale tacy ludzie mają bardzo utrudnione życie. Z tego co ja czytałam, jest tam lepiej niż w innych -stanach, ale szerzy się homofobia i np. policja znęca się nad takimi ludźmi. Przynajmniej na tyle zrozumiałam z angielskich stron.

9Republika Kirgiska Empty Re: Republika Kirgiska Czw Mar 15, 2012 8:15 pm

Anglia

Anglia
Admin

No własnie między innymi stąd moje watpliwości odnośnie jego gejostwa...

10Republika Kirgiska Empty Re: Republika Kirgiska Czw Mar 15, 2012 9:35 pm

Gość

Gość

Co do stosunków też nie jestem pewna.. Ostatnio Kirgistan i Rosja się zbliżyły bardzo, a co do Kazachstanu nie ma zbyt wiele o tym, aby szczególnie byli bliscy. Doczytałam właśnie.

11Republika Kirgiska Empty Re: Republika Kirgiska Pią Mar 16, 2012 6:00 pm

Anglia

Anglia
Admin

Jeszcze dwa razy mówiłam ze tekst się rozjeżdża. Czy naprawdę tworzenie tej karty musi trwać tyle dni....?

12Republika Kirgiska Empty Re: Republika Kirgiska Pią Mar 16, 2012 6:47 pm

Anglia

Anglia
Admin

Rozjeżdża w takim sensie, że masz zdanie urwane w połowie a jego dokończenie już w drugiej linijce.

13Republika Kirgiska Empty Re: Republika Kirgiska Pią Mar 16, 2012 6:52 pm

Go??

Gość

Już poprawiam...

14Republika Kirgiska Empty Re: Republika Kirgiska Pią Mar 16, 2012 7:21 pm

Gość

Gość

Więc.. Co do samej treści. Owszem, Kirgistan i Kazachstan to bracia, ale jakie są przesłanki, żeby uwzględniać go jako 'najukochańszego'? Owszem, istnieje między nimi umowa dotycząca wsparcia gospodarczego, jednak współpraca mająca na celu polepszenie biznesu jest również między Kirgistanem a Chinami, Rosją, Uzbekistanem czy nawet Szwajcarią. Co więcej, na forum jest wiele państw, z którymi Kirgistan ma stosunki, więc popraw. Nie gramy tu dla relacji z jednym, czy dwoma państwami, mamy być otwarci, a nie zamknięci dla kogoś. Owszem, możesz podczas rozgrywki je zmienić, jednak zaczynamy od podstaw i bazy. Gramy państwami, a to narzuca na nas pewien obowiązek.

W razie problemów, napisz, a pomogę z relacjami.

15Republika Kirgiska Empty Re: Republika Kirgiska Pią Mar 16, 2012 9:57 pm

Anglia

Anglia
Admin

Z mojej strony akcept!

Sponsored content

Powrót do góry  Wiadomość [Strona 1 z 1]

Pozwolenia na tym forum: